«Υγεία για όλους» στο Πράσινο, το 3ο και το 5ο δημοτικό σχολείο Πύργου



Στο Πρόγραμμα «Υγεία για όλους» εντάχθηκε το δημοτικό σχολείο αλλά και το νηπιαγωγείο Πρασίνου, ενώ ακολουθούν το 3ο και το 5ο δημοτικό σχολείο Πύργου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται στις ευπαθείς ομάδες και στον εμβολιασμό των παιδιών ΡΟΜΑ αλλά και παιδιών προσφύγων.

 
Ο προϊστάμενος δημοτικού σχολείου Πρασίνου Δημήτρης Γιαννακόπουλος μιλώντας γι αυτή την δράση, τόνισε ότι: «Σήμερα μετά από συνεννόηση με τις επισκέπτριες υγείας και το κέντρο κοινότητας Πύργου παράρτημα Ρομά, προχωρήσαμε σε εμβολιασμό όλων των παιδιών τα οποία έχουν γραφτεί και φοιτούν στο δημοτικό σχολείο και στο νηπιαγωγείο Πρασίνου. Είναι μία κίνηση η οποία είναι επιβεβλημένη, τόσο για την σωστή λειτουργία του σχολείου όσο και για την προστασία των παιδιών από τις αρρώστιες τις οποίες πιθανόν εμφανιστούν.».

 
Ακολούθως ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Ανδρέας Βγενόπουλος, αναφερόμενος στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, υπογράμμισε: «Το κέντρο κοινότητας με το παράρτημα Ρομά του Δήμου Πύργου, σε συνεργασία με το «Υγεία για όλους» και με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την 6η ΥΠΕ, την παιδιατρική κλινική του Αγία Σοφία και την παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Πύργου, πραγματοποιεί εμβολιασμούς σε Ρομά και ευπαθείς ομάδες και μία παιδιατρική κλινική εξέταση. Η δράση αυτή των εμπλεκόμενων φορέων, δείχνει ένα πρόσωπο κοινωνικό του Δήμου Πύργου προς τις  ευπάθεις και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού. Ο εμβολιασμός έγινε σήμερα και θα συνεχιστεί στο σχολείο του Πρασίνου και στο τρίτο και πέμπτο δημοτικό σχολείο.
Από μεριά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω την υπεύθυνη του προγράμματος κα Σωτηροπούλου, της δομής «Υγεία για όλους», να ευχαριστήσω επίσης τα παιδιά του κέντρου κοινότητας τα οποία εργάζονται αγόγγυστα όλες αυτές τις ημέρες και ελπίζω ότι επιτυχώς θα φέρουμε εις πέρας το έργο μας».
Με την σειρά της η πρόεδρος προγράμματος «Υγεία για όλους» Ελένη Σωτηροπούλου εμφανίστηκε καθησυχαστική προς όλους τους γονείς, τονίζοντας ότι όλα τα παιδιά έχουν καλυφθεί από όλα τα εμβόλια, κάνοντας παράλληλα έκκληση στους γονείς που έχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας να τα φέρουν στο σχολείο να εμβολιαστούν και αυτά. «Είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες, Εμβολιασμός παιδιών Ρομά, παιδιών προσφύγων, αλλά παράλληλα κάνουμε και ιατρικές παρεμβάσεις καρδιολογικό, γυναικολογικό, ενδοκρινολογικό, πνευμονολογικό κτλπ έλεγχο, σε ορεινές, ημιορεινές περιοχές και άγονες γραμμές. Είναι η έβδομη φορά που ερχόμαστε στον Πύργο, για τα παιδιά των Ρομά. Ξεκινήσαμε από την Γαστούνη, Πύργο πάμε Αμαλιάδα και συνεχίζουμε.  Έχουν εμβολιαστεί εννιάμιση χιλιάδες παιδιά, Ήδη ετοιμάζουμε ηλεκτρονικό βιβλιάριο με το ΑΜΚΑ, οπότε δεν θα υπάρχει πολυεμβολιασμός των παιδιών, έχουμε εξετάσει τρεισήμισι χιλιάδες άτομα και συνεχίζουμε. Στην προσπάθεια αυτή, έχουμε τον Δήμο Πύργου, τον Δήμο Ηλιδας και τον Δήμο Πηνειού, έχουμε τα κέντρα κοινότητας και όλους τους φορείς γι’ αυτό και έχει επιτυχία το πρόγραμμα γιατί όλοι οι φορείς συμμετέχουν». Τόνισε η κα Σωτηροπούλου, ενώ έθιξε παράλληλα και ένα άλλο λυπηρό γεγονός το οποίο παρατηρείται σε μεγάλο βαθμό στην πόλη του Πύργου. Εκείνο που θα ήθελα να τονίσω και με λυπεί ιδιαίτερα, γιατί ο σύζυγός μου είναι από τον Πύργο, είναι ότι υπάρχει επαιτεία και παιδικό τράφικινγκ!  Εμείς τα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, όπως είναι. Καλώ τον Δήμο, την περιφέρεια, τον εισαγγελέα ανηλίκων, να δούμε το θέμα αυτό γιατί είναι πολύ πολύ σοβαρό» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπεύθυνη του προγράμματος «Υγεία για όλους».

Σχόλια