Τεχνικές χαλάρωσης για τον έλεγχο του στρες απο την Ε.Υ κα Ελένη Πετρίδου


Τα περισσότερα παιδιά βιώνουν άγχος κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους. Το άγχος αυτό μπορεί να είναι λειτουργικό ή παθολογικό, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό τόσο την προσωπική και κοινωνική ζωή των ιδίων όσο και των οικογενειών τους, οι οποίες καλούνται να διαχειριστούν απο κοινού τέτοιου είδους καταστάσεις.
Η Επισκέπτρια Υγείας λοιπόν του Κ.Υ Βύρωνα κα Ελένη Πετρίδου, αναγνωρίζοντας την σημασία μιας τέτοιου είδους παρέμβασης, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της αλλά και των προγραμμάτων αγωγής υγείας του Υπουργείου Υγείας στον μαθητικό πληθυσμό, πραγματοποίησε ομιλίες σε γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Βύρωνα με θέμα τις "Τεχνικές χαλάρωσης για την πρόληψη του στρες" με ταυτόχρονη ενεργητική συμμετοχή των μαθητών στις 3 τεχνικές  χαλάρωσης υπό την καθοδήγηση της ίδιας.
Σκοπός του προγράμματος ήταν η συναισθηματική ενδυνάμωση των παιδιών, η ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, η ενίσχυση της κοινωνικοποίησης , η επίδειξη πρακτικών τεχνικών διαχείρισης στρεσογόνων καταστάσεων π.χ βαθιές αναπνοές κ.α
















Σχόλια