Πρόσκληση συμμετοχής των Επισκετπτών Υγείας στο πιλοτικό πρόγραμμα Ηπιόνη 2020


Στα πλαίσια της συνέχισης του Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Πρόληψης καi Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων "Ηπιόνη", για το έτος 2020 με προτεινόμενο θέμα «Υγιής Αναπνοή- Πρόληψη και διαχείριση των Λοιμώξεων στους Ηλικιωμένους- Η σημασία των εμβολιασμών » o ΠΣΕΥ συμμετείχε, κατόπιν προσκλήσεως στη συνάντηση διαλόγου – διαβούλευσης του Υπουργείου Υγείας ως συνεργαζόμενος φορέας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος
Ως συμμετέχοντες εκπρόσωποι του ΠΣΕΥ στο εθνικό πιλοτικό πρόγραμμα ΗΠΙΟΝΗ έχουν οριστεί ο κ. Κλώθος Εμμανουήλ και η κ. Μαντή Θεοφανή.
Για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος, ο ΠΣΕΥ προτείνει τις κάτωθι ενδεικτικές ενέργειες έτσι ώστε να συμβάλει στην επιτυχία του προγράμματος:
Οι ΕΥ όλων των δομών θα ασχοληθούν με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ατόμων ηλικίας άνω των 55 ετών για την Πρόληψη και διαχείριση των Λοιμώξεων στους Ηλικιωμένους και τη σημασία των εμβολιασμών. Θα υπάρξει διάχυση έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού και ιστοσελίδων σχετικών με το θέμα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.
Επίσης θα πραγματοποιήσουν ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των επαγγελματιών υγείας που εργάζονται στην Π.Φ.Υ. και στις δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο τη συνεργασία για την επιτυχία του προγράμματος, οργανώνοντας και υλοποιώντας παρεμβάσεις και δράσεις στην κοινότητα με σκοπό την ενημέρωση του κοινού .
Επιπλέον θα υπάρξει ηλεκτρονική και δια ζώσης ενημέρωση των μελών του ΠΣΕΥ περί των κατευθυντήριων συστάσεων της Δ/νσης ΠΦΥ -Τμήμα Ανάπτυξης Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και Πρόληψης του Υ.Υ. του πιλοτικού προγράμματος για την πρόληψη και διαχείριση των Λοιμώξεων στους Ηλικιωμένους-& τη σημασία των εμβολιασμών.
Ο ΠΣΕΥ καλεί τα μέλη του έως την Κυριακή 2/8/2020 να στείλουν τις προτάσεις τους σχετικά με τον σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση δράσεων & παρεμβάσεων που προτίθενται να υλοποιήσουν από τους φορείς εργασίας τους, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματικότητα των δράσεων.
Ο ΠΣΕΥ θα παρέχει υποστήριξη των μελών του για τη διοργάνωση ημερίδων/ σχετικών με Την πρόληψη και διαχείριση των Λοιμώξεων στους Ηλικιωμένους-και την σημασία των  εμβολιασμών σε όλη την χώρα, σε συνεργασία/σύμπραξη με άλλους εμπλεκόμενους επιστημονικούς φορείς.
Παρακαλούμε τα μέλη μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΠΣΕΥ έτσι ώστε να δημιουργήσουμε από κοινού ηλεκτρονικό αποθετήριο προς διάθεση και αποκλειστική χρήση στα μέλη μας.

Ευελπιστούμε στη συνεργασία σας για την επίτευξη του κοινού στόχου.
Με εκτίμηση
Τα μέλη του ΔΣ του ΠΣΕΥ





Σχόλια